culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Boontjes I
(Gekruide boontjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
2
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
stuks
theelepel
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
ui ingrediënt info
sambal oelek
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
trassi
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Uien fijnsnijden. Fruit in de olie de uien, knoflook, sambal, trassi en de bruine suiker. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe. De bonen niet helemaal gaar laten koken. Als de uien bruin zijn, de bonen toevoegen. Daarna een kopje melk of 1/8 blok santen erbij. Op een klein vuur circa 30 minuten laten doorsudderen. Bij de boontjes kan ook wat gehakt, nasivlees of stukjes dungesneden spek toegevoegd worden.
Voedings-
waarde
Energie260 KiloJoules
62 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
4 gram
1 gram