culinaire
zaken
.nl
Sajor Assem
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
2
100
100
20
6
3
3
3
1
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
theelepel
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
kool (wit)
asem (water) ingrediënt info
kousenband ingrediënt info
pinda (rauw)
laos (vers)
salam (blad)
trassi
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Stamp de ui en de knoflook vrij grof. Snij de rode peper in smalle strips. Voeg dit alles toe aan de kokende bouillon samen met de trassie, laos en salambladeren. Giet bij de bouillon het tamarindewater totdat er een zacht zure smaak ontstaat. Kook vooraf de pinda's half gaar giet het vocht af. Voeg de noten aan de bouillon toe met de fijn gesneden wittekool en de in stukken gesneden kouseband. We maken de sajor op smaak met peper en zout en serveren het als de groenten gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie537 KiloJoules
128 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
9 gram
3 gram