culinaire
zaken
.nl
Sajoer Piendang Koening
(Gekruide groenten met rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
200
24
4
2
2
2
2
1
1
1
1
1
-
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
runderpoulet
boon (sperzie-,vers)
kool (spits-)
boter (bak-)
asem (zonder pit) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
suiker
trassi
laos (poeder)
ui ingrediënt info
sereh (vers)
zout
Berei-
ding
Trek bouillon van de poelet. Snij ui, knoflook en lomboks heel fijn en fruit ze in de boter bruin met de kruiden. Doe dit mengsel met wat zout bij de bouillon en laat het geheel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Doe dan de boontjes erbij en kook die half gaar. Als laatste de asem, suiker en de gesneden kool toevoegen. Dan alles nog 5 minuten laten sudderen.
Voedings-
waarde
Energie486 KiloJoules
116 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
3 gram
2 gram