culinaire
zaken
.nl
Sajoer Bajem Djagoeng
(Gekruide spinazie met jonge mais)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
5
5
1
1
1
1
liter
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
water
spinazie (vers)
kemirie (noot)
maiskolf
peper (rood) ingrediënt info
laos (poeder)
ui ingrediënt info
trassiwater
Berei-
ding
Was de spinazie goed schoon en laat ze uitlekken. Ontdoe de mais van de bladeren en haren. Snij ze overlangs en daarna in drieen. Vermeng de kruiden en het trassiwater. Doe dit dan inn het water en breng daarin de spinazie aan de kook. Dan de mais toevoegen en circa 30 minuten zacht door laten koken.
Voedings-
waarde
Energie1255 KiloJoules
299 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
15 gram
13 gram