culinaire
zaken
.nl
Roergebakken worteltjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
8
2
2
1
1
1
0.50
-
deciliter
theelepel
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
bouillon (kippen-)
saus (soja-)
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
wortel (winter-)
boon (zwart,gezouten)
prei
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Hak de knoflook en prei fijn. Maak een sausje van 1 theelepel sambal, 2 eetlepels sojasaus, 2.5 deciliter bouillon, prei en een 0.5 theelepel peper. Was de wortel, snij in de lengte doormidden, dan in lange repen en tot slot in reepjes. Was de gezouten zwarte boontjes en laat ze uitlekken. Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 2 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot ze geurt, roerbak de wortel 1 minuut en roer er de gezouten zwarte boontjes door. Giet er het sausje in en blijf roeren tot de saus bijna ingekookt is.
Voedings-
waarde
Energie1006 KiloJoules
240 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
4 gram
5 gram