culinaire
zaken
.nl
Rendang Telor
(Gekruide eieren)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
4
3
2
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
-
deciliter
stuks
gram
stuks
stuks
teentje
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker (Javaans)
salam (blad)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
sereh (vers)
kurkuma (poeder)
djahe
laos (poeder)
zout
Voor-
berei-
ding
Kook de eieren hard en verwijder de schil.
Berei-
ding
De knoflook wordt uitgeperst. De ui wordt gesnipperd. We gebruiken dunne santen.

Neem een dikke stopnaald en prik zoveel mogelijk gaatjes in de eieren. Breng 1 deciliter water aan de kook. Voeg uien, knoflook, sambal, koenjit, laos, salam, djahe, sereh, suiker en zout toe. Laat dit 5 minuten boven een matig vuur zachtjes doorkoken. Doe er dan de santen bij en leg de eieren in de saus. Laat alles zachtjes doorkoken totdat vrijwel al het vocht verdampt is en de eieren zijn omgeven door een brijachtige massa. Verwijder salam en sereh. Dien de eieren met aanhangende brij op in een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie1076 KiloJoules
256 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
9 gram
2 gram