culinaire
zaken
.nl
Oedang Godok
(Gestoofde steurgarnalen met groenten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
250
200
100
10
1
1
1
1
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
teentje
stuks
stuks
stengel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon
garnaal (Noors)
tauge ingrediënt info
champignon ingrediënt info
boter (bak-)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden. We gebruiken 1 rode of 1 groene paprika.

Smoor in de boter de fijngesneden knoflook, uien, selderij en de stukjes paprika totdat de paprika zacht is. Dan de champignons 2 minuten laten meesmoren. Vervolgens de garnalen met zout, peper en nootmuskaat naar smaak en een 0.5 liter bouillon toevoegen en 5 minuten op een klein vuur laten sudderen. De tauge als laatste erbij. Serveer bij witte rijst, sambal en een ei.
Voedings-
waarde
Energie427 KiloJoules
102 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
5 gram
7 gram