culinaire
zaken
.nl
Lotek
(Rauwe groenteschotel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
50
2
1
1
1
0.50
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
kool (wit)
boon (sperzie-,vers)
tauge ingrediënt info
sambal oelek
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
pindakaas
Berei-
ding
We gebruiken een gare aardappel. We kunnen ook spitskool gebruiken. Voor de asem kan ook 1 walnoot gebruikt worden.

Als we een walnoot gebruiken moeten we hem schoonmaken en door een zeef wrijven. Maak de groenten schoon en snij ze in repen. Kook de groenten halfgaar en doe er de laatste minuut de tauge bij. Laat de groenten goed uitlekken. Prak de aardappel fijn en schep deze door de groenten. Breng de asem (walnoot) met de bruine suiker aan de kook en roer er de pindakaas en sambal door. Schep tot slot de groenten door het pindakaasmengsel.
Voedings-
waarde
Energie307 KiloJoules
73 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
3 gram
1 gram