culinaire
zaken
.nl
Kwee Lemper of Lampar
(Kleefrijst rolletje gevuld met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
3
250
150
1
10
5
4
4
4
4
4
1.50
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
rijst (kleef-,zwart) ingrediënt info
kip
santen ingrediënt info
kokos
santen (dik) ingrediënt info
bouillon (kippen-)
boter (bak-)
ui ingrediënt info
bananenblad ingrediënt info
sateprikkers
djeroek poeroet
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
ketoembar
laos (poeder)
trassi
komijn
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
De ketan wordt met de santen gaar gekookt. De kip gaar koken in water met zout. Het vlees daarna fijnsnijden. Al de kruiden fijnstampen. De fijngesneden kip bakken met de fijngestampte kruiden in boter of olie. Doe er dan de bouillon en de dikke santen bij en laat dit alles samen koken, tot het een dikke brij wordt. Als het bijna droog is, gebruikt men dit voor de vulling. Vorm van de gaar gekookte ketan langwerpige stukjes. Vul ze met het vleesmengsel, rol ze dan dicht en wikkel ze in pisangbladeren. Sluit de pakjes met de sate stokjes en rooster ze daarna, tot ze gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie4002 KiloJoules
953 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
47 gram
9 gram