culinaire
zaken
.nl
Chow dan tjioe
(Chinese omelet)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
4
3
3
1
1
1
1
1
1
0.25
-
-
gram
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
ei (kip)ingrediënt info
maizena
water
bamboe (scheut) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
sherry (droog)
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De bamboescheut, knoflook en de selde- rie worden fijngehakt. De paprika wordt fijngesneden. De grote ui wordt fijngesneden.

Fruit in wat olie de ui, knoflook, bam- boe, selderie, paprika en de stukjes kip tot de kip goed gaar is. Meng dan onder goed roeren de maizena, water, ketjap, sherry, zout en peper. Blijf goed doorroeren tot alles zich bindt en zet het vuur klein. Kluts de eieren met toevoeging van wat bouillon en bak de omelet aan beide kanten totdat deze is gestold. Schep het mengsel op een plat- te schaal en daar bovenop de omelet. Eet dit met witte rijst, wat kroepoek, atjar en sambal. Men neemt dan een paar schepjes van de groente en een stukje omelet.
Voedings-
waarde
Energie597 KiloJoules
142 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
17 gram
2 gram