culinaire
zaken
.nl
Atjar Tjampoer
(Zoetzuur van gemengde groenten eigen stijl)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
3
2
2
2
1
1
gram
gram
stuks
theelepel
kopje
stuks
teentje
eetlepel
kool (wit)
wortel
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
azijn ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
suiker
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De lomboks en de worteltjes worden in reepjes gesneden. De uien worden fijngesneden.

Alle groenten zeer fijn snijuden en goed wassen. Daarna uit laten lekken. Breng 2 kopjes azijn met de suiker (naar eigen smaak) en koenjit aan de kook. Doe er dan de groenten bij en laat die 2 minuten meekoken. Alles in een vergiet doen en het kookvocht opvangen. Doe dan de groenten in potjes en giet het kookvocht weer bij de groenten. Schep wel het bovenste van het opgevangen vocht af om bij de groenten te doen zodat de potjes atjar mooi helder blijven. Men kan eventueel het kookvocht filteren.
Voedings-
waarde
Energie345 KiloJoules
82 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
2 gram
3 gram