culinaire
zaken
.nl
Paprika gevuld met groentenmengsel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
100
50
30
4
2
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
wortel
mais (blik)
doperwt (diepvries)
kaas (Mon Chou)
boter (room-)
paprika (rood) ingrediënt info
kervel (vers)
peterselie (bosje) ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (tablet)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de paprika en snijd de steelaanzet cirkelvormig los. Verwijder de zaadstok, zaadlijsten en losse zaden. Snijd de ui en wortel in stukjes.

Verwarmen de oven voor op 180 graden Celsius.
Berei-
ding
Dompel de paprika's 4 minuten in ruim kokend water. Spoel ze af met koud water (blancheren).

Fruit de ui in een pan op een laag vuur glazig. Doe daarna de wortel erbij. Voeg na
2 minuten de maiskorrels, doperwten, bouillon, zout en peper erbij. Laat alles in een gesloten pan op een matig vuur 5 minuten stoven. Giet het af en vang het kookvocht op. Voeg vervolgens de peterselie en kervel toe. Roer tenslotte de Mon Chou kaas door de groenten en vul de paprika's met het mengsel.

Giet het opgevangen kookvocht in een niet te grote ovenschotel en voeg er boter aan toe. Zet de paprika's naast elkaar in de ovenschotel. Laat de paprika's onder in een voorverwarmde oven van 180 graden in circa 40 minuten gaar worden.
Voedings-
waarde
Energie1070 KiloJoules
255 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
9 gram
9 gram