culinaire
zaken
.nl
Kalkoensalade met feta
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
200
200
150
1
1
2
1
1
1
gram
gram
gram
gram
gram
deciliter
deciliter
theelepel
bosje
teentje
bakje
kalkoenfilet
sla (gemengd) ingrediënt info
kaas (feta)
dadel (vers)
noot (gemengd)
sap (appel-)
olie ingrediënt info
mosterd (dyon-)
radijs ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tuinkers ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Bak de kalkoenfiltet gaar.
Berei-
ding
Ontpit de dadels en snij deze doormidden. Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Snij het gare kalkoenvlees in reepjes en de kaas in blokjes. Meng de dadels, de radijs, het kalkoenvlees, de kaas, de studentenhaver (of gemengde nootjes) en de sla in een grote schaal door elkaar. Klop een sausje van het appelsap, de olie en de mosterd. Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg zout en peper toe. Klop het sausje nogmaals door. Knip de tuinkers boven de salade. Geef de saus er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie2588 KiloJoules
616 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
30 gram
4 gram