culinaire
zaken
.nl
Ragout (vis)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
350
100
100
75
75
2
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
centiliter
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (vis-)
schelvisfilet
spinazie (diepvries)
garnaal (Hollands,gepeld)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
wijn (wit,droog)
ui ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de vis en dep het goed droog. Verdeel de filets in stukjes. Pel de ui en snipper deze grof. Laat de boter heet worden en fruit de uisnippers hierin glazig. Voeg dan de bloem toe en laat deze even meefruiten. Schenk er een forse scheut bouillon en de wijn bij. Roer het geheel goed door en verdun dit, al roerend, met de rest van de bouillon. Snipper de spinazie. Voeg de stukjes vis en de spinazie toe. Laat de saus zo 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer er dan de garnalen door en breng de ragout op smaak met peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie1363 KiloJoules
325 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
24 gram
1 gram