culinaire
zaken
.nl
Preisalade met radijs en olijven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
8
8
3
1
1
1
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
prei
radijs ingrediënt info
olijf (zwart,pitvrij)
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
mosterd (dragon-)
suiker
zout
Voor-
berei-
ding
Maak de prei schoon en snij deze in heel smalle ringen. Was de preiringen en kook ze circa 3 minuten in weinig water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Snij de olijven in plakjes. Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de suiker en wat zout.
Berei-
ding
Schep de prei, de radijs en de olijven door elkaar en schenk het sausje erover.

Bereiding in de magnetron:
kook de preiringetjes met 2 eetlepels water (per 300 gram prei), afgedekt circa 2 minuten op vol. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Voedings-
waarde
Energie1214 KiloJoules
289 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
3 gram
4 gram