Webring Nederlandstalige Recepten

Aanmelden

Heb je zelf een website of een homepage en denk je je dat je voldoet aan onderstaande regels dan kun je jezelf aanmelden als deelnemer aan de Webring Nederlandstalige Recepten. Aangezien kwalititeit hoog in het vaandel staat, wordt je site of homepage vooraf gecontroleerd door de Ringmaster. Pas als hij van mening is dat je aanmelding aan de voorwaarden voldoet, wordt je daarwerkelijk als deelnemer binnen de webring opgenomen. Lees vooraf dus goed de voorwaarden voor deelname en wees kritisch ten opzichte van je eigen site of homepage. Dat voorkomt teleurstelling achteraf.

Voorwaarden voor deelname

Uitsluitend sites of homepages die na controle door de Ringmaster blijken te voldoen aan onderstaande voorwaarden worden opgenomen binnen de Webring Nederlandstalige Recepten.

  1. De aan te melden site of homepage is hoofdzakelijk culinair georienteerd of bevat een duidelijk afgescheiden culinair gedeelte.
  2. Het culinair gedeelte van de site of homepage heeft een eigen beginscherm welke als vertrektpunt dient voor de bezoeker.
  3. De site of homepage bevat tenminste 100 recepten voor gerechten. Deze recepten dienen elk een opmaak te hebben zodat ze voor de bezoekers prettig leesbaar zijn.
  4. De voertaal van de site of homepage, en dus ook van de recepten, is Nederlands.
  5. De site of homepage heeft geen commercieel karakter.
  6. De site of homepage bevat geen afbeeldingen of uitlatingen welke grievend of storend voor anderen kunnen zijn
  7. Recepten bestaan uit ten minste de volgende elementen: duidelijke opsomming van ingredienten, beschrijving van de bereidingswijze, het aantal personen of de hoeveelheid.
  8. De recepten zijn via tenminste 1 indelingscriteria door de bezoekers te benaderen (bijvoorbeeld: gerechtsoort, land van herkomst)
  9. De site is vrij toegankelijk zonder dat de bezoeker eerst een (al dan niet gratis) toegangskode moet hebben. Site van bijvoorbeeld Smulweb worden dus niet meer opgenomen.
  10. Het logo van de Webring Nederlandstalige Recepten moet zichtbaar op het centrale scherm van het culinaire gedeelte zijn aangebracht. Onder het centrale scherm wordt verstaan: een frame of venster waarvandaan de bezoekers de overige pagina's van de site of homepage kunnen bereiken. Het logo moet op elk moment op eenvoudige wijze door de bezoekers zijn te benaderen.

Met name deze laatste voorwaarde wordt strikt gehandhaafd. In de praktijk komt het veelvuldig voor dat logo's van webringen zijn verstopt in een uithoekje van een website. Hiermee profiteert de deelnemer wel van de extra bezoekers die de webring hem of haar oplevert, maar draagt hij /zij amper iets positiefs bij aan de werking van de webring. En zoals iedereen weet: een ketting is net zo sterk als de zwakste schakel.

Hoe aanmelden?

Een volledige aanmelding bestaat uit de volgende stappen.

 1. Meld je aan als deelnemers (kun je hier doen).
 2. Je site wordt in de 'Wachtrij' geplaatst (gaat automatisch).
 3. Je krijgt een e-mail met toelichting en de nodige HTML-code.
 4. Plaats het juiste stukje HTML-code op je pagina.
 5. Stuur een bericht naar de ringmaster Ron Miltenburg (rjmmilt@xs4all.nl)
 6. De ringmaster controleert of je aan de voorwaarden voldoet.
 7. De ringmaster voegt je toe aan de Webring Nederlandstalige Recepten.
 8. Het aantal bezoekers op je site neemt toe ;-)

Het logo

Het logo van de Webring Nederlandstalige Recepten kun je op twee manier toepassen. Van beide varianten zie je hieronder een (niet werkend) voorbeeld. Een werkend voorbeeld zie je hiernaast in de kantlijn.

De verticale variant: de afbeelding van het logo met een viertal drukknoppen rechts er naast. De omvang van het gehele logo is dan 178 x 93 pixels (breedte x hoogte).

De verticale variant: de afbeelding van het logo middenin geplaats met zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde 2 drukknoppen. De omvang van deze variant is 119 x 135 pixels (breedte x hoogte).

Indien je je als deelnemer aanmeldt krijg je een e-mail toegezonden. In die e-mail vindt je van beide varianten een stukje HTML-code. Die code dien je dan ongewijzigd binnen je eigen HTML-code op te nemen.

GIF-bestandjes van het logo

Het totale logo bestaat uit 5 GIF-bestandjes (de afbeelding en de 4 drukknoppen). Deze bestandjes plaats je op je eigen website. Klik daarvoor met je rechtermuisknop op elk plaatje en sla het lokaal op. Indien je een andere directorie voor plaatjes gebruikt dan 'images', dan moet je de HTML-code aanpassen.

Indien je denkt dat je site of homepage aan deze criteria voldoet kun je je hier aanmelden.