culinaire zaken .nl |
Runderrollade gestoofd in rode wijn | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 08:00 Bereiding : 03:00 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 3.75 300 1 6 3 2 2 2 2 2 2 1 1 - - |
gram deciliter gram deciliter stuks eetlepel teentje takje takje eetlepel stengel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
runderrollade wijn (rood) wortel (winter-) bouillon bes (jenever-) ![]() olie (olijf-) ![]() knoflook ![]() tijm (vers) ![]() rozemarijn (vers) ![]() puree (tomaten-) ![]() selderij (bleek-) ![]() laurier (blad) ui ![]() kaneel (stokje) zout peper ![]() | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij en wortels schoon en snijd ze in plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne schijfjes. Schenk de wijn in een kom. Voeg de groenten en kruiden toe. Leg de runderrollade erin. Laat de rollade ca. 8 uur marineren. | |||
Berei- ding |
Neem de rollade uit de marinade en dep hem goed droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin. Schenk de marinade langs de rand van de pan erbij. Voeg ook de groenten uit de marinade toe. Roer de tomatenpuree en bouillon erdoor. Stoof de rollade in circa 2-2.5 uur zachtjes gaar. Neem de rollade uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie. Verwijder de laurier, rozemarijn, jeneverbessen, tijm en het kaneelstokje uit het stoofvocht. Pureer de groenten in het stoofvocht met de staafmixer tot een gladde saus. Warm de saus nog even goed door. Snij het vlees in plakken en leg ze op een warme schaal. Schep er wat saus over. Geef de rest van de saus erbij. Lekker met pasta of aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1698 KiloJoules 404 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 39 gram 7 gram |