culinaire
zaken
.nl
Kipsate
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
8
3
2
2
2
1
gram
eetlepel
eetlepel
blaadje
theelepel
theelepel
stuks
kipfilet
pindakaas
ketjap (manis)
djeroek poeroet
sambal trassi
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het kippenvlees in niet te kleine dobbelstenen. Rijg deze aan satestokjes of -pennen en rooster ze op de grill of barbecue halfgaar. Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn. Wrijf ui, sambal en pindakaas tot een brij. Bak deze brij samen met de djeroek poeroetblaadjes in hete olie even op en laat hem een paar minuten zachtjes doorbakken. Giet er dan de ketjap en het citroensap door. Haal de sate's van de grill of barbecue en dompel ze in de saus. Laat ze weer een paar minuten roosteren en dompel ze dan opnieuw in de saus. Blijf dit herhalen tot de sate's gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie1238 KiloJoules
295 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
33 gram
3 gram