culinaire zaken .nl |
Kipsate | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | Grill/grillplaat | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 8 3 2 2 2 1 |
gram eetlepel eetlepel blaadje theelepel theelepel stuks |
kipfilet pindakaas ketjap (manis) djeroek poeroet sambal trassi sap (citroen-) ui | ||
Berei- ding |
Snij het kippenvlees in niet te kleine dobbelstenen. Rijg deze aan satestokjes of -pennen en rooster ze op de grill of barbecue halfgaar. Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn. Wrijf ui, sambal en pindakaas tot een brij. Bak deze brij samen met de djeroek poeroetblaadjes in hete olie even op en laat hem een paar minuten zachtjes doorbakken. Giet er dan de ketjap en het citroensap door. Haal de sate's van de grill of barbecue en dompel ze in de saus. Laat ze weer een paar minuten roosteren en dompel ze dan opnieuw in de saus. Blijf dit herhalen tot de sate's gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1238 KiloJoules 295 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 33 gram 3 gram |