culinaire zaken .nl |
Kip kerrie | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Slank | Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 20 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram theelepel snuifje pot stuks stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet boter (room-) kerrie (poeder) chilipoeder yoghurt appel (zoetzuur) citroen koriander (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Besprenkel de kip met citroensap en laat ze minstens een kwartiertje trekken. Bak ze vervolgens aan beide kanten goudbruin in de hete boter (ongeveer 5 minuten per kant). Schil intussen de appel en rasp het vruchtvlees fijn. Neem de kip uit de pan en kruid het vlees met zout en koriander. Hou het warm in de oven. Meng de kerrie door de appelrasp en stoof dit in het braadvet van de kip. Voeg de yoghurt toe en breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook. Laat de saus niet doorkoken, maar neem ze meteen van het vuur en kruid met zout, koriander en chilipoeder. Giet de saus over de kip en dien op met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1278 KiloJoules 304 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 49 gram 1 gram |