culinaire zaken .nl |
Sandwich met zalm en komkommer | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 125 121 0.50 - |
gram gram sneetje stuks naar smaak |
zalm (gerookt) kaas (room-) brood (casino) komkommer zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Komkommer met schillen en (met kaasschaaf) in flinterdunne plakjes schaven. Plakjes op bord uitspreiden en bestrooien met zout. Ca. 10 minuten laten staan. Bereiden: Komkommerplakjes heel goed droogdeppen met keukenpapier. Sneetjes brood besmeren met roomkaas. Zalm over 6 sneetjes verdelen. Komkommer op zalm leggen. Afdekken met besmeerde kant van rest van sneetjes brood. Sandwiches iets aandrukken. Met scherp broodmes korstjes mooi recht afsnijden. Sandwiches diagonaal doorsnijden en dakpansgewijs op schaal rangschikken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 12278 KiloJoules 2923 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 553 gram 97 gram 1 gram |