culinaire zaken .nl |
Aardappelsoep 1 | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Maaltijdsoep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1.50 350 100 100 1 1 |
kilogram liter gram gram gram blik stuks |
aardappel bouillon soepgroenten (boeren-) worst (chorizo) spek (gerookt) soep (champignon-creme-) worst (rook-) | ||
Voor- berei- ding |
- | |||
Berei- ding |
De aardappels geschild in de bouillon tot soep koken (afhankelijk van soort aardappel 15-20 min). Je kunt ze nu stampen en doorroeren. Boerensoepgroente erbij, de rookworst er boven op en met de deksel op de pan in ongeveer 15 minuten door en door heet laten worden. Ondertussen bacon in reepjes snijden en in droge koekenpan uitbakken. Worst snijden en erdoor scheppen. Bacon er niet door (wordt ie slap) maar erover of erbij serveren. Bij de uitgebreide variant kies je natuurlijk je eigen groente, je gooit er naast groente ook een blikje champignonsoep van AH doorheen en en flinke stoot chorizo worst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2727 KiloJoules 649 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 23 gram 8 gram |