culinaire zaken .nl |
Gado Gado Saus (Pindasaus voor groentegerecht) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 4 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter theelepel theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
pinda (ongezouten) water sap (citroen-) trassi suiker (basterd-,bruin) sambal oelek zout | ||
Berei- ding |
De pinda's worden gemalen. We gebruiken kokend water. Gebakken pinda's goed fijn malen of pindakaas, vermengen met het water en even opkoken. Zonodig water toevoegen en afmaken met citroensap, trassi, suiker en sambal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1284 KiloJoules 306 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 15 gram 4 gram |