culinaire zaken .nl |
Foe Yong Hay Saus I (Zoete saus voor foe yong hay) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 3 0.50 0.50 0.25 - - |
eetlepel stuks eetlepel gram eetlepel naar smaak naar smaak |
ketchup (tomaten-) bouillon (tablet) meel (aardappel-) doperwt (blik) suiker (basterd-,bruin) zout peper | ||
Berei- ding |
We maken 3 kopjes bouillon van de tabletten. We gebruiken 0.5 blikje doperwten. Breng de bouillon vermengd met de ketchup, wat zout en peper aan de kook. Bindt het met het aardappelmeel en doe er dan de doperwten bij. Giet de saus over de omeletten. een 0.5 theelepel djahe maakt de saus wat pittiger. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 230 KiloJoules 55 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 2 gram 0 gram |