culinaire zaken .nl |
Sinaasappelsaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 10 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 25 |
liter gram |
sap (sinaasappel-) meel (aardappel-) | ||
Berei- ding |
Bind een liter sinaasappelsap met 25 gram helder bindend, aangemaakt aardappelmeel. Passeer de saus, wanneer deze afgekoeld is, en slap zo nodig af. Serveer de saus bij de "Oranjebitterpudding," (ook op deze Diskette). Draag in dit geval er zorg voor dat de saus duidelijk oranje is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 197 KiloJoules 47 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 1 gram 0 gram |