| culinaire zaken .nl |
Vanille ijs in Cointreau saus | |||
| Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:04 Bereiding : 00:03 | |
| Indelingen | Snel | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 3.40 1.70 4 2 |
deciliter deciliter bolletje stuks |
Cointreau sap (sinaasappel-) ijs (vanille-room-) mint (blad) | ||
| Voor- berei- ding |
Doe het geconcentreerde sinaasappelsap in een kom en roer de Cointreau en 1 deciliter koud water erdoor. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. | |||
| Berei- ding |
Schenk de saus in twee niet te smalle hoge glazen. Schep met een ijsbolletjestang in elke glas 3 tot 4 bolletjes vanille-ijs. Steek eventueel chocoladegarnering in het bovenste bolletje ijs en een blaadje mint. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2672 KiloJoules 636 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 68 gram 1 gram 0 gram |