culinaire zaken .nl |
Sinaasappelgelei (Portakal Jolesi) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 7 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 15 10 |
eetlepel blaadje stuks |
suiker gelatine sinaasappel ![]() | ||
Berei- ding |
Kook 0.5 liter water met de suiker 12 minuten. Schep als er schuim ontstaat, dit weg met de schuimspaan. Neem daarna de pan van het vuur en laat de suikersiroop wat afkoelen. Week de gelatine in ruim koud water. Pers de sinaasappelen uit en voeg het sap met de goed uitgeknepen blaadjes gelatine aan de hete suikersiroop toe. Roer tot de gelatine is opgelost. Giet de gelei in schaaltjes en laat hem afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1841 KiloJoules 438 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 120 gram 3 gram 6 gram |