culinaire zaken .nl |
Mango's in sinaasappelsaus | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 04:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 5 12 3 3 0.50 |
centiliter centiliter eetlepel eetlepel stuks stuks |
water sap (sinaasappel-) suiker likeur (sinaasappel-) mango sinaasappel | ||
Berei- ding |
Doe het water met de suiker, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp in een pannetje. Breng het geheel al omroerend aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot het wat stroperig is geworden. Roer de likeur door de siroop. Schil de mango's en snij ze doormidden en verwijder de pitjes. Doe de gehalveerde mango's in een schaal en schenk er de nog warme sinaasappelsaus over. Laat de mango's ongeveer 4 uur in de sinaasappelsaus marineren. Serveer dit nagerecht eventueel met een paar bolletjes vanilleijs. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1744 KiloJoules 415 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 106 gram 2 gram 7 gram |