culinaire
zaken
.nl
Kaas met boerenjongens
(Fromage & eau-de-vie aux raisins)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
300
gram
gram
kaas (belegen,Goudse)
boerenjongens
Berei-
ding
Maak een keuze uit volgende Nederlandse Kazen: jong belegen Edam en Gouda; Leidse spikkel; Friese nagel; Limburgse kaas; Geite- of Schapekaas; Mon Chou; Kernhem (of volsta met slechts een hieruit). Serveer 75 gram tot 100 gram per persoon (kleine eters, grote eters!). Schep uit pot "boerenjongens" (= rozijnen op brandewijn), maar dan wel van onder!: 3 flinke eetlepels per portie, in vriendelijke glaasjes. VERDEDIGING: Boerenjongens: van/met druiven in alcohol, is alternatief voor Port, klassiek bij kaas.
Voedings-
waarde
Energie1953 KiloJoules
465 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
20 gram
0 gram