culinaire zaken .nl |
Kaas met boerenjongens (Fromage & eau-de-vie aux raisins) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Snel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 300 |
gram gram |
kaas (belegen,Goudse) boerenjongens | ||
Berei- ding |
Maak een keuze uit volgende Nederlandse Kazen: jong belegen Edam en Gouda; Leidse spikkel; Friese nagel; Limburgse kaas; Geite- of Schapekaas; Mon Chou; Kernhem (of volsta met slechts een hieruit). Serveer 75 gram tot 100 gram per persoon (kleine eters, grote eters!). Schep uit pot "boerenjongens" (= rozijnen op brandewijn), maar dan wel van onder!: 3 flinke eetlepels per portie, in vriendelijke glaasjes. VERDEDIGING: Boerenjongens: van/met druiven in alcohol, is alternatief voor Port, klassiek bij kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1953 KiloJoules 465 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 20 gram 0 gram |