culinaire
zaken
.nl
Gepofte appelen met rum en bruine suiker
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
15
4
4
4
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
boter (room-)
rum
suiker (bruin)
appel (zachtzuur)
Berei-
ding
Per persoon 1 goudrenet of andere appel. Schil de bovenste helft van de appelen en boor de klokhuizen er met de appelboor uit. Leg elke appel op een stuk aluminiumfolie, groot genoeg om de appel helemaal in te pakken. Besprenkel elke appel met 1 eetlepel rum. Strooi over en in de appel 1 eetlepel bruine suiker en leg er eventueel een klontje boter op (hoeft niet). Vouw het aluminiumfolie met de punten boven de appel bij elkaar of draai het dicht. Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. Leg de pakjes 50 minuten midden in de oven.
Voedings-
waarde
Energie705 KiloJoules
168 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
1 gram
2 gram