culinaire zaken .nl |
Gepofte appelen met rum en bruine suiker | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
15 4 4 4 |
gram eetlepel eetlepel stuks |
boter (room-) rum suiker (bruin) appel (zachtzuur) | ||
Berei- ding |
Per persoon 1 goudrenet of andere appel. Schil de bovenste helft van de appelen en boor de klokhuizen er met de appelboor uit. Leg elke appel op een stuk aluminiumfolie, groot genoeg om de appel helemaal in te pakken. Besprenkel elke appel met 1 eetlepel rum. Strooi over en in de appel 1 eetlepel bruine suiker en leg er eventueel een klontje boter op (hoeft niet). Vouw het aluminiumfolie met de punten boven de appel bij elkaar of draai het dicht. Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. Leg de pakjes 50 minuten midden in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 705 KiloJoules 168 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 1 gram 2 gram |