culinaire zaken .nl |
Chinese gesuikerde walnoten | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:37 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 200 1 |
gram gram gram eetlepel |
noot (wal-) honing suiker (poeder-) sap (limoen-,vers) | ||
Berei- ding |
Doe de walnoten met de rest van de ingredienten in een diepe magnetronschaal en schep alles goed om. Laat 3 tot 4 uur marineren. Zet de kom met het walnootmengsel in de magnetron en laat 6-7 minuten koken op 100% (650 watt), waarbij u een of twee keer omschept. De suiker zal karameliseren en de walnoten omhullen. Leg de noten in een laag op een licht met arachide-olie ingevette glazen dienschaal of groot bord en laat ze helemaal afkoelen. Serveer de noten als een dessert met een kopje koffie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3488 KiloJoules 830 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 96 gram 17 gram 4 gram |