culinaire zaken .nl |
Maiskolven van de barbecue (Corn on the cob.) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 - - - |
stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
maiskolf boter (room-) zout peper | ||
Berei- ding |
Neem per persoon 1 maiskolf met blad. Trek de schutbladeren van de maiskolf voorzichtig naar beneden, maar scheur ze niet los. Neem het 'hooi' van de kolven en leg ze 10 minuten in koud water. Vouw de bladeren weer netjes terug. Leg de maiskolven circa 40 minuten op de barbecue, keer ze af en toe. De bladeren mogen flink bruintot bijna zwart kleuren. Verwijder het blad, bestrijk de maiskolven met koude boter en bestrooi ze royaal met zout en peper uit de molen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 614 KiloJoules 146 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 7 gram 6 gram |