culinaire zaken .nl |
Calzone met champignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 1 1 1 1 1 1 0.25 - - |
gram pak stuks bolletje theelepel eetlepel eetlepel eetlepel gram naar smaak naar smaak |
champignon ![]() pizzadeeg ui ![]() kaas (mozzarella) ![]() kruiden (keuken-,italiaan allesbinder melk (koffie-) ![]() kaas boter (bak-) zout peper ![]() | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor 220 Celcius. Verhit de boter in een koekepan en bak de champignons en de ui tot de champgnons beginnen te kleuren. Schep er de kruiden, de allesbinder en wat zout en peper door. Laat het champignonmengsel iets afkoelen en schep er de Mozzarella door. Rol het deeg op het met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne ronde lap. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier en leg er het deeg op. Schep de champignonvulling over de onderste helft van de deeplak en zorg dat er een rand van circa 2 centimeter vrij blijft Bestrijk de rand rondom met water en vouw de onbelegde deeghelft over de vulling. Druk de deegranden goed op elkaar, snij het deeg netjes bij tot een halve cirkel en druk de randen met de tanden van een vork nogmaals goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant van de Calzone met koffiemelk. Bak in circa 25 minuten goudbruin. Bestrooi 5 minuten voor het einde van de oventijd met de geraspte kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 379 KiloJoules 90 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 9 gram 4 gram |