culinaire
zaken
.nl
Calzone met champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
1
1
1
1
1
1
0.25
-
-
gram
pak
stuks
bolletje
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
gram
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
pizzadeeg
ui ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
kruiden (keuken-,italiaan
allesbinder
melk (koffie-) ingrediënt info
kaas
boter (bak-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verwarm de oven voor 220 Celcius. Verhit de boter in een koekepan en bak de champignons en de ui tot de champgnons beginnen te kleuren. Schep er de kruiden, de allesbinder en wat zout en peper door. Laat het champignonmengsel iets afkoelen en schep er de Mozzarella door.
Rol het deeg op het met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne ronde lap. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier en leg er het deeg op.
Schep de champignonvulling over de onderste helft van de deeplak en zorg dat er een rand van circa 2 centimeter vrij blijft
Bestrijk de rand rondom met water en vouw de onbelegde deeghelft over de vulling. Druk de deegranden goed op elkaar, snij het deeg netjes bij tot een halve cirkel en druk de randen met de tanden van een vork nogmaals goed op elkaar.
Bestrijk de bovenkant van de Calzone met koffiemelk. Bak in circa 25 minuten goudbruin. Bestrooi 5 minuten voor het einde van de oventijd met de geraspte kaas.
Voedings-
waarde
Energie379 KiloJoules
90 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
9 gram
4 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.