culinaire zaken .nl |
Witte bonenmaaltijdsoep met gehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 25 6 1.50 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram theelepel stuks stuks pot stuks pak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) kaas boter (bak-) kruiden (keuken-,italiaan bouillon (vlees-,tablet) ui boon (wit,tomatensaus) stokbrood soepgroenten (boeren-) zout peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Gehakt circa 4 minuten rul bakken. Ui en keukenkruiden circa 3 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Soepgroenten toevoegen en circa 2 minuten meebakken. 0.5 Liter warm water toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Met deksel op pan circa 5 minuten zachtjes koken. Witte bonen in tomatensaus erdoor roeren. Soep tegen kook aan brengen en in circa 2 minuten door en door heet laten worden. Af en toe roeren. Intussen stokbrood in plakjes snijden. In schaal leggen. Soep op smaak brengen met zout en peper. In twee diepe borden scheppen. Kaas erover strooien. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2337 KiloJoules 556 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 59 gram 30 gram 5 gram |