culinaire
zaken
.nl
Witte bonenmaaltijdsoep met gehakt
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
25
6
1.50
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
pot
stuks
pak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
kaas
boter (bak-)
kruiden (keuken-,italiaan
bouillon (vlees-,tablet)
ui ingrediënt info
boon (wit,tomatensaus)
stokbrood
soepgroenten (boeren-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Gehakt circa 4 minuten rul bakken. Ui en keukenkruiden circa 3 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Soepgroenten toevoegen en circa 2 minuten meebakken. 0.5 Liter warm water toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Met deksel op pan circa 5 minuten zachtjes koken. Witte bonen in tomatensaus erdoor roeren. Soep tegen kook aan brengen en in circa 2 minuten door en door heet laten worden. Af en toe roeren. Intussen stokbrood in plakjes snijden. In schaal leggen. Soep op smaak brengen met zout en peper. In twee diepe borden scheppen. Kaas erover strooien. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie2337 KiloJoules
556 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
59 gram
30 gram
5 gram