culinaire zaken .nl |
Empal Pedis (Scherp gekruide stukken vlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 10 10 3 3 3 1 0.50 - |
gram deciliter gram stuks theelepel stuks stuks theelepel theelepel naar smaak |
varkenshamlap water peper (rawit,rood) ui (rood) laos (poeder) ui peper (rood) sap (citroen-) trassi zout | ||
Berei- ding |
We hebben 10 stuks lombok rawit nodig. Van het vlees maakt men zacht empal (zie recept voor empal). De uien en lomboks fijnmaken en met de trassi in olie fruiten. Voeg hierbij wat citroensap en water en laat daarin de empal koken, totdat de olie eruit komt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1183 KiloJoules 282 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 30 gram 6 gram |