culinaire
zaken
.nl
Ajam Laksa Dari Bandoeng
(Kip in gekruide saus uit Bandoeng)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2
2
2
-
-
kilogram
eetlepel
kopje
stuks
naar smaak
naar smaak
kip
ketjap (manis)
vermicelli (fijn)
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De uien worden fijngesneden. We gebruiken 100 gram fijne vermicelli.

Kook de in niet te grote stukken gesnedcen kip in 1 liter water gaar met wat zout en peper, de uien en de ketjap. De gare kip wordt eruit gehaald en in de bouillon kookt men de geweekte vermicelli even op. Schik de stukken kip op een vleesschotel en giet er de saus van de bouillon en vermicelli overheen.
Voedings-
waarde
Energie2318 KiloJoules
552 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
76 gram
1 gram