culinaire zaken .nl |
Ajam Laksa Dari Bandoeng (Kip in gekruide saus uit Bandoeng) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 2 2 - - |
kilogram eetlepel kopje stuks naar smaak naar smaak |
kip ketjap (manis) vermicelli (fijn) ui peper zout | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. We gebruiken 100 gram fijne vermicelli. Kook de in niet te grote stukken gesnedcen kip in 1 liter water gaar met wat zout en peper, de uien en de ketjap. De gare kip wordt eruit gehaald en in de bouillon kookt men de geweekte vermicelli even op. Schik de stukken kip op een vleesschotel en giet er de saus van de bouillon en vermicelli overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2318 KiloJoules 552 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 76 gram 1 gram |