culinaire zaken .nl |
Zalm (gegrild / barbeque) met citroenboter | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 4 |
gram theelepel stuks |
boter (kruiden-) sap (citroen-) zalmmoot | ||
Berei- ding |
Roer de boter (eventueel halfvol) zacht. Roer er druppeltjes citroensap door. Maak op smaak met peper en zout. Vorm van de boter een rolletje, vouw dit in huishoudfolie en laat het in de koelkast opstijven. Bestrijk de moten zalm met een beetje olie en rooster ze in 15 minuten gaar op de barbeque of onder de grill. Snij de citroenboter in plakjes en verdeel deze over de moten zalm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1074 KiloJoules 256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 29 gram 0 gram |