culinaire zaken .nl |
Tuinbonenschotel met kabeljauw (I.p.v. tuinbonen: peultjes. Laatste 5' meekoken.) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Goedkoop | Grill/grillplaat | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 400 300 2 2 2 2 |
kilogram gram gram pot theelepel eetlepel zakje |
aardappel kabeljauw (filet,diepvr) kaas (belegen) boon (tuin-,pot) mosterd (Frans) dille (vers) saus (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Schil de aardappelen en snij ze in partjes en breng dit in een laagje water met wat zout aan de kook. Zet het vuur laag en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de bevroren kabeljauw in kleine stukjes. Laat de tuinbonen uitlekken. Bereid de saus en roer de mosterd en de dille er door. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Giet de aardappelen af. Voeg de kabeljauw, de tuinbonen en de saus (in totaal 0.5 liter) aan de aardappelen toe en warm het geheel goed door. Roer de helft van de kaas door het gerecht. Schep alles daarna in een vuurvaste schaal, strooi de rest van de kaas er over en laat het onder de grill goudbruin worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2923 KiloJoules 696 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 66 gram 45 gram 11 gram |