culinaire
zaken
.nl
Tuinbonenschotel met kabeljauw
(I.p.v. tuinbonen: peultjes. Laatste 5' meekoken.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
400
300
2
2
2
2
kilogram
gram
gram
pot
theelepel
eetlepel
zakje
aardappel ingrediënt info
kabeljauw (filet,diepvr)
kaas (belegen)
boon (tuin-,pot)
mosterd (Frans)
dille (vers)
saus (wit)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Schil de aardappelen en snij ze in partjes en breng dit in een laagje water met wat zout aan de kook. Zet het vuur laag en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de bevroren kabeljauw in kleine stukjes. Laat de tuinbonen uitlekken. Bereid de saus en roer de mosterd en de dille er door. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Giet de aardappelen af. Voeg de kabeljauw, de tuinbonen en de saus (in totaal 0.5 liter) aan de aardappelen toe en warm het geheel goed door. Roer de helft van de kaas door het gerecht. Schep alles daarna in een vuurvaste schaal, strooi de rest van de kaas er over en laat het onder de grill goudbruin worden.
Voedings-
waarde
Energie2923 KiloJoules
696 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
66 gram
45 gram
11 gram