culinaire
zaken
.nl
Tortillas van maismeel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
deciliter
gram
water
meel (mais-)
Berei-
ding
Doe het maismeel in een kom. Voeg al roerende met kleine beetjes tegelijk het water toe tot alles is vermengd. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten tot een soepel geheel. Verdeel het deeg in 12 porties van gelijke grootte en rol hier balletjes van. Leg ieder balletje tussen twee stukken vetvrij papier of huishoudfolie. Rol de deegballetjes met een deegroller uit tot ronde lapjes van ongeveer 2 mm dik en met een diameter van ongeveer 15 centimeter. Snij de randen van de deeglapjes eventueel bij. Verhit een niet ingevette koekepan met een dikke bodem op niet al te hoog vuur. Verwijder het vetvrije papier of de folie aan een kant van het lapje en leg de tortilla met de nog met papier of folie bedekte kant naar boven in een pan. Trek het papier of de folie van de bovenzijde af. Bak de tortilla ongeveer 1.5 minuut per kant tot hij droog en bruin gespikkeld is. Verwerk op deze wijze alle deeglapjes. Wikkel de tortillas na het bakken in een warme schone theedoek of in folie en houd ze warm. Serveer de tortillas warm.
Voedings-
waarde
Energie977 KiloJoules
233 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
51 gram
5 gram
9 gram