culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met varkenslapjes, groene kool en bier | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 3.30 25 4 2 1 1 1 1 |
gram deciliter gram theelepel stuks stuks eetlepel stuks plakje |
varkenslappen (mager) bier (oud bruin) boter (room-) mosterd ui kool (groen) kruiden (vlees-) wortel (winter-) koek (ontbijt-) | ||
Berei- ding |
Maak de groene kool schoon en snij deze in repen. Schrap de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien. Snij het plakje ontbijtkoek in blokjes. Wrijf de varkenslapjes in met vleeskruiden en mosterd. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en schep de groene kool, wortel, ui en ontbijtkoek door het bakvet. Schenk het bier erbij. Breng dit aan de kook en leg het vlees weer terug in de schaal. Stoof het gerecht (bijna afgedekt) in ongeveer 15 minuten gaar. Serveer met aardappelpuree. Wijntip: Chateau Belle Nauve Saint Emilion. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 723 KiloJoules 172 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 2 gram 4 gram |