culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met varkenslapjes, groene kool en bier
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
3.30
25
4
2
1
1
1
1
gram
deciliter
gram
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
plakje
varkenslappen (mager)
bier (oud bruin)
boter (room-)
mosterd
ui ingrediënt info
kool (groen)
kruiden (vlees-)
wortel (winter-)
koek (ontbijt-)
Berei-
ding
Maak de groene kool schoon en snij deze in repen. Schrap de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien. Snij het plakje ontbijtkoek in blokjes. Wrijf de varkenslapjes in met vleeskruiden en mosterd. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en schep de groene kool, wortel, ui en ontbijtkoek door het bakvet. Schenk het bier erbij. Breng dit aan de kook en leg het vlees weer terug in de schaal. Stoof het gerecht (bijna afgedekt) in ongeveer 15 minuten gaar. Serveer met aardappelpuree. Wijntip: Chateau Belle Nauve Saint Emilion.
Voedings-
waarde
Energie723 KiloJoules
172 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
2 gram
4 gram