culinaire zaken .nl |
Soep (tomaten) met croutons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 200 25 5 3 2 2 |
liter gram gram gram eetlepel sneetje theelepel stuks |
sap (tomaten-) soepgroenten (boeren-) knakworst boter (room-) kaas (parmezaans) brood (wit) kruiden (keuken-,italiaan bouillon (vlees-,tablet) | ||
Berei- ding |
Doe de soepgroenten met het tomatensap, 2 deciliter water, bouillontabletten, kruiden en de cocktailworstjes in een pan. Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes doorkoken. Meng intussen 1 eetlepel parmezaanse kaas door de zachte boter en bestrijk hier de sneetjes brood mee. Snij de sneetjes elk in 4 lange repen. Bak de repen brood in een droge koekepan goudbruin. Schep de soep in kommen en steek er de croutons schuin in. Geef de rest van de parmezaanse kaas er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2200 KiloJoules 524 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 26 gram 2 gram |