culinaire
zaken
.nl
Raapstelenstamppot
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
6
2
-
-
kilogram
bosje
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
raapsteel
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Ontdoe de raapstelen van hun worteltjes en was de raapstelen zeer zorgvuldig. Schil, was en kook de aardappelen in ruim water in 15 tot 18 minuten flink gaar. Snipper en fruit de uien.

Giet de aardappelen af en stamp de raapstelen er rauw doorheen. Voeg de gefruite uitjes toe. Laat de stamppot ongeveer 20 minuten staan om de raapstelen gaar te laten worden. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip : combineer met saucijzen, speklapjes of slavinken.
Voedings-
waarde
Energie959 KiloJoules
228 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
6 gram
8 gram