culinaire zaken .nl |
Raapstelenstamppot | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | Vegetarisch | Stamppot | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 6 2 - - |
kilogram bosje stuks naar smaak naar smaak |
aardappel raapsteel ui peper zout | ||
Berei- ding |
Ontdoe de raapstelen van hun worteltjes en was de raapstelen zeer zorgvuldig. Schil, was en kook de aardappelen in ruim water in 15 tot 18 minuten flink gaar. Snipper en fruit de uien. Giet de aardappelen af en stamp de raapstelen er rauw doorheen. Voeg de gefruite uitjes toe. Laat de stamppot ongeveer 20 minuten staan om de raapstelen gaar te laten worden. Op smaak brengen met peper en zout. Serveertip : combineer met saucijzen, speklapjes of slavinken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 959 KiloJoules 228 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 6 gram 8 gram |