culinaire zaken .nl |
Lof op zijn Hollands | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Groente | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 20 8 8 4 - - |
gram gram stuks struik eetlepel naar smaak naar smaak |
kaas boter (room-) ham (Ardenner-,rauw,plak) witlof meel (paneer-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Was de witlof en snij het hart eruit. De witlof met het zout 10 minuten laten koken. Ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden Celsius (gasstand 4). Vet een voldoende grote ovenschotel in met boter. De witlof laten uitlekken, omwikkelen met de plakjes rauwe ardennerham en in de ovenschotel plaatsen. Bestrooi de omwikkelde witlof met de geraspte kaas, het paneermeel en de peper. Plaats de ovenschotel 20 minuten in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4491 KiloJoules 1069 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 81 gram 11 gram |