culinaire zaken .nl |
Kippelevertjes met appelblokjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2 2 |
gram plakje stuks stuks |
kippenlever spek (ontbijt-) ui appel (zuur) | ||
Voor- berei- ding |
Maak de levertjes schoon en verwijder eventuele ongerechtigheden. Snijd het spek (150/175 gram) in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en schil de partjes. Verdeel de partjes in kleine blokjes. | |||
Berei- ding |
Bak de reepjes spek in een beetje boter uit. Neem ze uit de pan. Bak de uiringen in het spekvet goudgeel. Kook de levertjes 1 a 2 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken. Bak de levertjes in een 2e koekepan. Voeg de kleine blokjes appel bij de uiringen en bak dit mee. Kruid met zout en peper. Voeg de spekjes, uiringen en blokjes appel bij de levertjes en proef of nog extra kruiden moeten worden toegevoegd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 840 KiloJoules 200 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 26 gram 2 gram |