culinaire zaken .nl |
Kipfilet (gevuld met feta) (Lekker met boerensalade en gebakken aardappeltjes.) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 20 4 4 2 - |
gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak |
kaas (feta) boter (bak-) kipfilet honing prei peper (wit) | ||
Berei- ding |
De kipfilets als een envelop open (laten) snijden. De preien, liefst jonge en dunne, schoonmaken, in dunne ringen snijden en schoonspoelen. De feta in kleine blokjes snijden en in een schaaltje met de uitgelekte prei, de honing en wat peper uit de molen mengen. Hiermee de kipfilets vullen en ze met een cocktailprikker dichtsteken. De kipfilets met peper uit de molen bestuiven. In een braadpan een puntje boter smelten. Hierin op halfhoog vuur de kipfilets rondom goudbruin en op laag vuur in 20 minuten gaar braden. Ook lekker met brood, een aardappelgratin en (bijzondere) groente. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1880 KiloJoules 448 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 45 gram 3 gram |