culinaire zaken .nl |
Kalfsbiefstuk met bramensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1 50 30 4 - - |
gram deciliter gram gram stuks naar smaak naar smaak |
braam bouillon boter (bak-) boter (room-) kalfsbiefstuk peper zout | ||
Berei- ding |
Pureer en zeef de bramen. Houd echter enkele mooi exemplaren apart. Verhit de bakboter in een koekepan en bak hierin de kalfsbiefstukken aan beide zijden bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en schenk de braadboter weg. Blus de pan met de bouillon en schenk hierbij al roerend de bramenpuree. Laat dit op hoge warmtebron 3 minuten inkoken en meng er dan de boter met kleine klontjes tegelijk door. Schep de saus over de kalfsbiefstukjes en garneer met verse bramen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1646 KiloJoules 392 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 29 gram 2 gram |