culinaire
zaken
.nl
Hutspot met klapstuk
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
800
8
8
4
-
-
kilogram
liter
gram
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
bouillon (groente-)
runderklapstuk
wortel (winter-)
ui ingrediënt info
mosterd
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de klapstuk in minstens anderhalf uur in een groentebouillon gaar. Deze bouillon moet stevig zijn, zonodig zout toevoegen. Snij de klapstuk na enige afkoeling in niet al te dunne plakken. Schil en was de aardappelen. Snij de uien in ringen. Was de wortelen. Kook de wortelen en de uien in een pan in 30 minuten gaar. Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar. Giet de wortelen en uien en de aardappelen af en stamp ze door elkaar. Voeg kruiden (zout en peper) toe. Serveren met mosterd.
Voedings-
waarde
Energie4634 KiloJoules
1103 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
142 gram
51 gram
29 gram