culinaire zaken .nl |
Hutspot met klapstuk | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Goedkoop | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 800 8 8 4 - - |
kilogram liter gram stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
aardappel bouillon (groente-) runderklapstuk wortel (winter-) ui mosterd peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Kook de klapstuk in minstens anderhalf uur in een groentebouillon gaar. Deze bouillon moet stevig zijn, zonodig zout toevoegen. Snij de klapstuk na enige afkoeling in niet al te dunne plakken. Schil en was de aardappelen. Snij de uien in ringen. Was de wortelen. Kook de wortelen en de uien in een pan in 30 minuten gaar. Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar. Giet de wortelen en uien en de aardappelen af en stamp ze door elkaar. Voeg kruiden (zout en peper) toe. Serveren met mosterd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4634 KiloJoules 1103 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 142 gram 51 gram 29 gram |