culinaire zaken .nl |
Gebakken haaskarbonade met gegratineerde brie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
160 80 5 4 - - |
gram gram theelepel stuks naar smaak naar smaak |
kaas (roombrie) margarine mosterd varkenskarbonade (haas-) peper zout | ||
Berei- ding |
Zet de grill aan, als deze enige tijd neemt om op te warmen. Snij de brie in dunne plakjes. Smeer vervolgens de haaskarbonade in met de mosterd, de grof gemalen peper en het zout. Bak de karbonade in ongeveer 4 minuten in de gesmolten margarine aan beide kanten op een halfhoog vuur. Leg hierna de dunne plakjes brie erop. Gratineer de karbonade met de brie 3 minuten in een hete grill. De brie mag niet van de haaskarbonade af druipen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1896 KiloJoules 451 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 40 gram 1 gram |