culinaire zaken .nl |
Doperwtjes (verse) met dille | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Groente Makkelijk | Salade Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 25 2 1 1 1 - |
gram gram stuks stuks eetlepel gram naar smaak |
doperwt (vers) boter (room-) ansjovis (filet) ui (sjalot) dille (vers) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Dop de doperwtjes. Pel en snipper het sjalotje. Snij de ansjovisfilets in zeer kleine stukjes. | |||
Berei- ding |
Kook de erwtjes in kokend water in circa 5 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken. Smelt de boter en bak hierin het sjalotje 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de ansjovis toe en bak hem 1 minuut mee. Roer de doperwten, de dille, eventueel een snufje zout en wat peper erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1686 KiloJoules 401 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 24 gram 19 gram |