culinaire
zaken
.nl
Doperwtjes (verse) met dille
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
25
2
1
1
1
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
gram
naar smaak
doperwt (vers)
boter (room-)
ansjovis (filet)
ui (sjalot) ingrediënt info
dille (vers)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Dop de doperwtjes. Pel en snipper het sjalotje. Snij de ansjovisfilets in zeer kleine stukjes.
Berei-
ding
Kook de erwtjes in kokend water in circa 5 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken. Smelt de boter en bak hierin het sjalotje 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de ansjovis toe en bak hem 1 minuut mee. Roer de doperwten, de dille, eventueel een snufje zout en wat peper erdoor.
Voedings-
waarde
Energie1686 KiloJoules
401 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
53 gram
24 gram
19 gram