culinaire
zaken
.nl
Zwarte bessenlikeur
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
5
375
kilogram
liter
deciliter
gram
bes (zwart)
brandewijn
water
suiker
Berei-
ding
De bessen met steeltjes en al wassen en daarna droogdeppen.
Ze, met eventueel wat blaadjes, in een grote pot of fles doen en de brandewijn erop schenken.
De pot of fles goed afsluiten en het mengsel na 2-3 maanden (door een kunststof zeef) zeven; het sap opvangen.
Het water met de suiker ongeveer 2 minuten inkoken tot een stroopjes.
Dit met het opgevangen sap vermengen, de aldus verkregen likeur overdoen in flessen naar keuzen en deze luchtdicht afsluiten. Na ongeveer 1 maand is de likeur goed op dronk.

Voedings-
waarde
Energie4602 KiloJoules
1096 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
117 gram
5 gram
0 gram