culinaire zaken .nl |
Zwarte bessenlikeur | |||
Soort gerecht | Drank | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 5 375 |
kilogram liter deciliter gram |
bes (zwart) brandewijn water suiker | ||
Berei- ding |
De bessen met steeltjes en al wassen en daarna droogdeppen. Ze, met eventueel wat blaadjes, in een grote pot of fles doen en de brandewijn erop schenken. De pot of fles goed afsluiten en het mengsel na 2-3 maanden (door een kunststof zeef) zeven; het sap opvangen. Het water met de suiker ongeveer 2 minuten inkoken tot een stroopjes. Dit met het opgevangen sap vermengen, de aldus verkregen likeur overdoen in flessen naar keuzen en deze luchtdicht afsluiten. Na ongeveer 1 maand is de likeur goed op dronk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4602 KiloJoules 1096 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 117 gram 5 gram 0 gram |