culinaire zaken .nl |
Zomer jam | |||
Soort gerecht | Divers | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 |
kilogram kilogram |
fruit (vers) suiker (gelei-) | ||
Berei- ding |
Het fruit met de gelei suiker al roerend aan de kook brengen en 4 minuten laten doorkoken. Als een druppel jam op een koud schoteltje niet uitvloeit, heeft de jam de juiste dikte. Is de jam te dun, dan kunt u deze nog even laten doorkoken. De jam overdoen in met soda gereiningde potjes en luchtdicht afsluiten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1030 KiloJoules 245 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 59 gram 4 gram 4 gram |